Porsche представи официално 911 GT3 Cup

Main December 10, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4560 views | no comments

Porsche официално представи 911 GT3 Cup по време на празника си „Нощта на шампионите”. Базираната на предстоящото 911 GT3 версия Cup разполага с еволюционен дизайн, включващ нова предна броня с преден сплитер, задно крило и централно монтирана двойна изпускателна система.
Кокпитатът е под ъгъл, ориентиран към водача и включва волан с плоско дъно. Интериорът разполага с новоразработена спортна седалка, подобрени ролбари и специален люк, който дава възможност за по-лесно измъкване от автомобила в случай на катастрофа.
Porsche 911 GT3 Cup се задвижва от 3,8-литров 6-цилиндров двигател, генериращ 460 к.с., което е с 10 повече от своя предшественик. Той се куплира с 6-степенна трансмисия, която се управлява чрез лостчета на волана.
Според тестовия пилот на Porsche Тимо Бернхард новият състезателен автомобил се управлява много по-лесно, тъй като е оптимално балансиран.
Моделът ще се продава на цена от 181 200 евро (без ДДС) и ще се състезава единствено в шампионата Porsche Mobil 1 Supercup, който стартира през следващата година.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...