Prius V - по-голям, с повече място за багаж +видео

Main May 25, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6995 views | no comments

Prius V има увеличено с почти 80 мм междуосие, 150 мм повече дължина, 75 мм в плюс височина и 25 мм повече широчина в сравнение със стандартния Prius. "Доста от нашите клиенти ни казаха, че харесват доста неща в Prius, но им е нужно повече пространство в колата. Затова ние осигурихме в Prius V 58% повече от него в сравнение със стандартния вариант" - съобщават от Toyota.

По времето, когато името Prius стана синоним на думата хибрид, доста от заинтересуваните купувачи се отказваха, защото колата не предлагаше достатъчно място за багаж. Идващият Prius V е доста обемист и предлага вътрешен обем по-голям от този на масовите кросовъри и компактни SUV-та.



Колата е малко по-тежка и малко по-слаба в аеродинамично отношение, което й струва намаление на икономичността с 16% в сравнение със стандартния Prius. Предимствата са в доста повечето товарно пространство и въздух в автомобила, при запазване динамичните качества на базовия автомобил.

Prius V идва стандартно с 16-цолови джанти, круз-контрол, седем въздушни възглавници, халогенни светлини, "умни" чистачки, автоматичен климатик, защита от крадци с "умен" ключ, пълен електропакет на стъклата, огледалата и заключването, аудио система AM/FM/CD с Bluetooth, USB и iPod свръзване.

Задният ред седалки може да се регулира по място в рамките на 15 сантиметра, а гърбът им се накланя до 45 градуса. Панорамният покрив е екстра и е направен от специален поликарбонат, който печели 40% намаление на масата в сравнение със същия стъклен покрив и възпрепятства повече слънчевото нагряване на вътрешността от стъклото.

Моделът е първият на Toyota предлагаш като опция телематичната система EnTune, свързваща колата с Bing, Pandora, OpenTable и подаваща данни за времето, трафика и спорта. Prius V също така генерира нисък бръмчащ тон при каране на ниска скорост в градски условия, зa да предупреди пешеходците че е наблизо.

Вариантите на колата за Япония и Европа ще предлагат и трети ред седалки, като от Toyota очакват Prius V да добави от 15 дo 20% нарастване в продажбите на Prius. Заради земетресението японския и евровариант ще закъснеят, но японците полагат всички усилия за навременното лансиране на колата в Щатите, където целта им е да постигнат продажби от 60 000 Prius V годишно.

 
Keywords:   prius, quot, toyota
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...