Range Rover Sport с нов бензинов V6 двигател

Main November 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7875 views | no comments

Тестват Range Rover Sport с бензинов V6 двигател. Този агрегат бе поставен първоначално в концепцията Jaguar CX-16 и се оказа от решаващо значение за успеха в продажбите извън Европа, особено в Китай. Jaguar наскоро пусна в продажба 3-литрова версия на XJ на китайския пазар, но директорът по продажби на Jaguar и Land Rover в Китай, Брус Робъртсън, заяви преди пускането на модела, че настоящата гама на Jaguar не е точно за Китай, тъй като там се търсят големи коли с малки двигатели.
Компресорният 3-литров V6 двигател от C-X16 е предназначен за Range Rover Sport и за JLR. Той генерира максимална мощност от 375 к.с. и въртяш момент от 450 Нм. Двигателят е модулно развитие на текущия Jaguar AJ-V8, използвайки една и съща архитектура, изработена от рециклиран алуминий.
Двигателят отговаря на EU6 благодарение на система за директно впръскване на горивото от второ поколение, по-висока компресия 10.5:1 и шесто поколение механичен компресор. Двигателят е получил новa старт/стоп система Twin Jaguar Solenoid Starter, която работи в комбинация с нова версия на познатата осемстепенна автоматична ZF трансмисия.
Range Rover Sport, оборудван с новия бензинов агрегат, ще се появи в края на 2012 г.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...