Renault стартира най-големия проект за слънчеви панели в автомобилната индустрия

Main May 31, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2355 views | no comments

Инсталирането на слънчеви панели в заводите на Renault е знак за дългогодишния ангажимент на групата за опазване на околната среда, изразен в програмата eco2, а гамата достъпни електрически превозни средства е водеща в развитето на този ангажимент. В партньорство с Gestamp Solar, която пое проекта, започнат от Eiffage, Renault стартира най-големия проект за слънчеви панели в световната автомобилна индустрия. Той представлява 450 000 кв. м работещи панели, които покриват площ, равна на 63 футбулни игрища. Инсталираната мощност е 60 MW и е еквивалентна на годишното потребление на електричество на град с население от 15 000 човека.
Проектът е част от стратегията на Renault – Drive the Change, която цели намаляване на въглеродните емисии с 10 % до 2013 година и с още 10 % в периода между 2013 и 2016 година. По този начин вредните емисии на CO2 ще се редуцират с 30 000 тона годишно.

 
Keywords:   eco2, eiffage, renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...