Renault Clio III получи двулитрово сърце

Main November 15, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 924 views | no comments

Актуалното моделно поколение на Renault Clio получи нов, двулитров бензинов двигател, който ще го превърне в един истински компактен състезател. Новият агрегат е разработен в сътрудничество с Nissan и ще се предлага при модификациите на Clio III с три и пет врати. Базовата цена на автомобила за Франция е определена на 16 450 евро, а топ изпълнението ще се предлага срещу 21 500 евро.

Новият шестнадесетклапанов бензинов мотор е в състояние да генерира максимална мощност от 101.5 кВт или 140 конски сили. Този показател се достига при 6 000/мин, а при 4 000/мин са налични максималните 194 Нм въртящ момент.

Модификациите на Renault Clio III с този задвижващ агрегат ще се предлага с избор между две предавателни кутии- четиристепенна Proactive автоматична и шестстепенна механична. Първата от тях ще предизвика интерес сред потребителите благодарение на плавната си работа и възможността за превключването на отделните скорости чрез лостчета от волана. При такава компановка, двулитровото Clio III е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 9.1 секунди.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...