Renault засилва критериите си за еco2

Main May 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3025 views | no comments

От 1995 г. насам Renault се грижи активно за опазването на околната среда. Днес символът на тази ангажираност е 100% електрическият автомобил, който ще дебютира в пълна гама от четири модела, достъпни за всички, до средата на 2012 г.
Наред с тях компанията е решила да намали вредата от автомобилите във всеки етап от жизнения им цикъл. По повод 4-годишнината от въвеждането на програмата си eco2, Renault затяга собствените си изисквания към продуктите си.
Съгласно нововъведенията, с индекса eco2 ще са означените моделите, произведени в завод, сертифициран по ISO 14001, което беше вземано под внимание и досега. Освен това вредните им емисии от CO2 ще трябва да бъдат вече под 120 г/км вместо досегашните 140 г/км, или да работят с биогориво. 7% от общата маса на автомобилите от линията eco2 ще трябва да се състои от пластмаси, подлежащи на рециклиране (вместо доскорошните 5%). В края на жизнения си цикъл тези коли вече ще трябва подлежат на възстановяване до 95%.
Емблематичен модел за тази политика е Twingo dCi, чиито вредни емисии за две години станаха от 104 г/км на 90 г/км.
Поет е ангажимент и към намаляването на т. нар. „въглероден отпечатък". Той е общото количество парниковите газове, отделяни от дадена организация, продукт или индивид по време на жизнения му цикъл и след това. Така с оглед на стратегическия план на Renault до 2016 г. под наслов Drive the Change, компанията се ангажира да намали въглеродния си отпечатък първоначално с 10% до 2013 г. и с още 10% през периода 2013 - 2016 г.
Френският производител работи непрекъснато върху намаляването на емисиите от CO2 в отработилите газове на своите автомобили. Днес гамата му е със средна стойност 135 г/км, а през 2013 г. тя ще е под 120 г/км, а през 2016 г. - под 100 г/км.
Тази доброволна политика вече е възнаградена от британската организация EIO (Environmental Investment Organisation), класирала Renault на първо място сред европейските автомобилни производители, чиито продукти отделят най-малко CO2. „Режията" получи европейската награда за устойчива енергия за завода си в Танжер.

 
Keywords:   renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...