Renault и Dacia на автомобилен салон София 2011

Main June 10, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6740 views | no comments

Източник: www.renault.bg

На Автомобилен салон София 2011, Renault представя своите вълнуващи премиери: Новото Renault Megane Coupe Cabriolet, Лимитираната серия Megane Coupe Monaco GP и една специална предпремиера за българския пазар – на електрическия Renault Fluence Z.E. За първи път на Aвтомобилен салон София 2011 Renault показва и най-луксозния си представител във високия клас автомобили – Renault Latitude.

Най-летният модел от премиерите, представени на щанда на Renault, е Megane Coupe Cabriolet. Със затворен покрив моделът е купе с елегантен дизайн. Остъклената повърхност на покрива разкрива прекрасната гледка към небето… С отворен покрив усещането за пространство и свобода е още по-засилено. А фиксираният стъклен дефлектор (или още преносимият ветроупорен дефлектор, предлагащ се в допълнение) допринасят за намаляване на турболенцията и предпазване на пътниците.
Оборудване като цветна GPS навигационна система Carminat TomTom, фарове Bi-xеnon със система за почистване и завиващи светлини в завой, кожен салон, Radiosat 3D Sound by Arkamys® Bluetooth® + Plug and Music, системи за активна и пасивна безопасност и много други не са чужди на Megane Coupe Cabriolet.

Друга премиера на щанда e лимитираната серия, само за ценители,… Megane Monaco Grand Prix или накратко Моnaco GP. Монакo, символ на блясък, разкош, вълнуващи емоции и автомобилни състезания. Сред най-отличителните черти на модела е изисканото перлено бяло лаково покритие, което е разработено специално за него. Зад волана на Monaco GP ще се почиствате специален с ексклузивните бродерии и гравирани надписи на седалките, стелките, брандинг отвън и отвътре. Тези стилни детайли, контрастът в екстериора между черно и бяло подчертават изключителността на тази лимитирана серия и предават емоция, която те завладява. Под красотата на този съблазнителен силует е скрит добре познатият и доказал своите динамични качества, комбинирани с нисък разход на гориво 1,9 130 к.с. турбодизелов двигател.

Предпремиерно за посетителите на салона Renault представя и един от най-иновативните си модели – 100% електрическия Fluence Z.E. Само преди месец моделът ескортираше звездите на червения килим на филмовия фестивал в Кан, а малко преди това се представи отлично в състезанието Michelin Challenge Bibendum с вредни емисии от CO2 в размер на едва 57 г/км ( с нулеви вредни емисии при употреба), или 8% по-добре от хомологираните автомобили. Renault Fluence Z.E. се класира на 1 място и в изпитанието за маневреност на пистата на ADAC (с 5 сек. по-бърз от Тесла) и с най-ниска консумация от 37,44 kWh за пробег от 300км. Fluence ZE разполага с мощност от 98 к.с. и автономност от 160 км. Има максимална скорост от 135 км/ч и дори ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,0 сек, т.е. - с 2 сек по-бързо от аналогичния модел с 2,0-литров двигател. Това е съвсем логично, тъй като електромобилите разполагат с целия максимум на въртящия момент още от самото начало. Оборудван е с всичко необходимо за пътниците в автомобила – 6 въздушни възглавници, ESP, автоматичен климатик, круиз контрол с ограничител на скоростта, интелигентна навигация с упътване за местата за зареждане, радио CD с управление от волана, електрически стъкла и огледала и много други, които ще гарантират комфорта на пътуващите. В града или по магистралата Fluence Z.E. предлага същия комфорт и характеристики на един семеен седан, но с нулеви вредни емисии.

На щанда на марката още можете да видите лимитираните серии Renault Тwingo Miss Sixty и Clio Night and Day. Dacia показва два от най-успешните си модели – Sandero Stepway и Duster.

С тези вълнуващи премиери на марката Renault представя една елегантна илюстрация на новия слоган на марката – Drive the Change.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...