Renault и LG Chem произвеждат батерии от ново поколение от 2017-а

Main July 30, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8780 views | no comments

Renault подкрепя развитието на електрическата индустрия във Франция като част от провеждащите се преговори с LG Chem. Окончателно споразумение между двете компании се очаква през втората половина на 2013 г.
Провеждащите се в момента преговори засягат нова фаза в проучването и разработването на следващо поколение електрически батерии за автомобили, като част от тристранно проектоспоразумение, включващо Renault, CEA (French Alternative Energies и Atomic Energy Commission) и LG Chem. Целта му е разработването на следващо поколение батерии, производството на които ще започне в началото на 2017 г., както и изграждане на европейски завод за тях във Франция. Оттам от края на 2015 г. ще излизат батерии от настоящото поколение, а от началото на 2017 г. - от новата генерация.
Новите батерии ще осигурят по-добри технически параметри по отношение на издръжливост и капацитет при бързо зареждане. LG Chem, която е призната като водещ глобален играч в областта на електрическите батерии, ще предостави своя технологичен опит в тази сфера, натрупан в период от над 15 години. Към днешна дата LG Chem е подала над 6000 патента.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...