Renault подготви малък кросоувър за Женева

Main February 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2034 views | no comments

Концептуален компактен кросоувър е подготвила компанията Renault за започващото от 1 март изложение в Женева. Френският производител разкри вчера първите изображения на Captur.
Обликът на автомобила е разработен от дизайнера на марката Лорънс ван ден Акер, преминал в „Реджията" от Mazda. Captur доста прилича на концепцията DeZir от миналата година, особено в задната част на каросерията.
Новият прототип е с дължина от 4223 мм, широчина 1950 мм, височина 1586 мм и колесна база 2624 мм. Клиренсът е в размер на 261 мм.
Каросерията на автомобила е изработена от карбон, покривът може да бъде прибран и така кросоувърът се превръща в кабриолет.
Renault Captur разполага с четири места, а достъпът до втория ред седалки е улеснен от отварящите се нагоре огромни врати. Благодарение на въглеродните влакна въпреки размерите масата на автомобила е едва 1300 кг. Коефициентът на аеродинамично съпротивление на Captur е 0,31.
Задвижването е поверено на 1,6-литров дизелов битурбо двигател с макс. мощност от 160 к.с., а максимумът от въртящия момент от 380 Нм е достъпен при 1750 об/мин. Силовият агрегат е куплиран с роботизирана предавателна кутия с двоен съединител. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 8,0 сек, а макс. му скорост е 210 км/ч. Съдържанието на CO2 в отработилите газове е едва 99 г/км.
Renault вече е пристъпила към тестовете на първите прототипа. Очакваме автомобилът да е изграден на модернизираната плотформа на Nissan Juke с някои елементи от Qashqai. Автомобилът е напълно европейска разработка без участието на южнокорейския производител Samsung Motors, собственост на Renault, какъвто беше случаят с Koleos.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...