Renault ще лансира в Индия low cost автомобил

Main May 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3870 views | no comments

Авторитеният френски всекидневник La Tribune информира вчера, че през следващата година Renault ще започне да произвежда и продава в Индия базов градски модел, разработен специално за местния пазар. Автомобилът ще използва световната платформа на алианса Renault-Nissan.
Платформата V на алианса, върху която вече се произвеждат моделите Juke et Micra, ще продължи да представлява интерес и за двете марки в бъдеще, не само при новото Clio IV. Всъщност тази ”световна” база ще влезе в употреба и при разработването на колата за индийския пазар през 2012.
Renault, който неотдавна разкри намеренията си да инвестира сериозно на пазара в Индия (където ще се продават Fluence, Koleos и др. модели), ще произвежда там нов градски автомобил с дължина под 4 метра в новия завод в индийскиа град Шенай при непозната до момента цена, но специално създаден, за да отговори на местните интереси и да се противопостави на установената в страната конкуренция.
Вестник La Tribune посочва, че офанзивата на Renault в Индия има за цел да продава годишно 100 000 автомобила от 2013 и да постигне пазарен дял от 5% до 2016 г.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...