ROLLS-ROYCE отпразнува век на модела си SILVER GHOST

Main June 1, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 941 views | no comments

Най-голямото събиране на "духове" и то сребърни се състоя пред щаб-квартирата на Rolls-Royce в Гудууд, Западен Съсекс, Англия. Над 60 ретроавтомобила, направени между 1907-а и 1926-а, събираха погледите на минувачите преди да потеглят на 17-дневно пътешествие с дължина 3200 километра.
С това се отбелязва стогодишнината от знаменателното пътешествие за доказване качествата на марката и полагане на основите на репутацията на модела Rolls-Royce Silver Ghost като най-добър автомобил в света през 1907 г. Тогавашният тур из страната има спирки в Дербишайър, окръга Лейк, Инвърнес, в замъците Джон О`Грот и Дънди. Пробегът-реплика е организиран от клуба 20-Ghost, който подпомага реставрирането, подръжката и използването на автомобили Rolls-Royce, направени преди 1945 година. В него членуват собственици на автомобили от Щатите, Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Африка и Индия, а сред автомобилите стартирали в съвременния пробег дори има един от тези, които са стартирали преди 100 години!
На старта на проявата президентът и СЕО на марката Ян Роберсон каза: "Много сме доволни да подкрепим инициативата на клуб 20-Ghost и ни е много приятно да представим тези изключителни автомобили заедно в Гудууд, новият дом на автомобилите Rolls-Royce Motor.
Моделът носи обозначението 40/50, което идва от мощността на шестцилиндровия му двигател. В годината на производството си оригинален Silver Ghost, регистриран с номер AX-201, финишира в състезанието Scottish Reliability Trial, където печели златен медал в класа си за бързина в планинско изкачване и висока скорост. През същата година Silver Ghost подобрява рекорда за непрекъснато каране, покривайки разстоянието Лондон - Глазгоу 27 пъти, като изминава общо 14,371 мили / 23 000 километра/.
Марката Rolls-Royce след подновяването на производството има следната годишна продукция - 2003-а - 300 коли, 2004-а 792, 2005-а 796 и 2006-а 805. Rolls-Royce има всичко на всичко 80 шоурума в света и през тази година гамата й включва моделите Phantom, Phantom Extended Wheelbase и Phantom Drophead Coupe.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...