Rolls Royce Ghost - Поне част от името Silver Ghost се завръща

Main April 20, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1763 views | no comments

Rolls Royce в момента разработват нов модел, който ще бъде позициониран под настоящия Phantom и би трябвало да бъде пуснат през 2010 година. Съответно с помощта на новия си луксозен седан британците се надяват удвоят продажбите си. Новата кола носи първоначалното име RR4, като концептуален вариант на нея бе показан по време на автомобилното изложение в Женева. Името Ghost обаче бе съобщено от изпълнителния директор Том Първс при пресконференция в рамките на автомобилното изложение в Шанхай.
И след като вече бе показан тийзър, с помощта на британското издание Telegraph изплуваха и снимки и детайли за колата.

Според вътрешни лица представеният в Женева автомобил ще бъде много сходен със серийния модел, който би трябвало да бъде показан по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. И така макар и да се спекулираше с името 200ЕХ, то се оказа, че марката ще възроди името Ghost (въпреки че в оригинал при предишните модели на марката то бе Silver Ghost).

Новите снимки показват екстериора и интериора на автомобила, а резултатите до голяма степен са очакваните: модерни линии в стил Rolls Royce, но в малко по-малък пакет. И следвайки иконичната форма на Rolls Royce, новият модел в случая има малко по-изчистени и компактни линии. Иначе серийният модел със сигурност ще притежава същите задни врати, които се отварят назад, и съответно няма да има средна колона. Това вече бе загатнато в предишните шпионските снимки, а сега е потвърдено и от официалните снимки. В унисон с по-малките размери на модела Rolls Royce също така целят и не толкова формален дизайн – така има малко по-обли форми и по-динамично присъствие.

“Това, което виждате, е модерен автомобил, който много лесно може да бъде разпознат като Rolls Royce – дори и от ъгли, които скриват предната решетка и емблемата Spirit of Ecstasy. Дизайнерски елементи като вдигнатият нос, дългата предница, късия преден надвес, формата на А-колоната и елегантната задница предоставят на Ghost по-неформален облик, който същевременно веднага може да бъде разпознат като Rolls Royce – мощен, но ненатрапчив” – каза Ян Камерън, шеф дизайнер на проекта 200 ЕХ.

Иначе колата също така ще споделя доста и с варианта с дълга база на BMW 7-Series и съответно до голяма степен като размери ще бъде близка с немската лимузина. Междуколесната база ще достига 3 295 мм, но ще бъде с 435 мм по-къса с флагмана Phantom.

Платформата и двигателите за колата ще бъдат уникални за Rolls Royce. Според изпълнителния директор на британската компания, Том Първс, двигателят ще бъде V12, който досега не е бил ползван в никой продукт на BMW. Съответно и около 80 % от компонентите ще бъдат уникални.

Първс също така още преди бе казвал, че развитието на колата ще продължи независимо от световната финансова криза, както и че ще се появи в шоурумовете на компанията през първата четвърт на следващата година. Цените се очаква да започнат от 258 000 долара в Европа.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...