S600 идва с пораснал работен обем и 13 „коня“ повече

Main January 16, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5470 views | no comments

S600 излиза през 1963 г. и навремето си е първият пътнически модел на Mercedes-Benz с V8. Тогава мощността му е 250 к.с. Днес новото му издание „свири“ на 4 цилиндъра повече, а мощността му е пораснала повече от два пъти. Mercedes-Benz наистина има големи планове за САЩ. Наред с новата C-класа, купето на S-класата и GLA 45 AMG, германският производител разкри на салона в Детройт и подробности за най-мощната версия на S-класата - S 600 с V12 битурбомотор, който ще се предлага само с дълга база и с най-луксозния пакет.
А ето и малко сухи цифри за вашите мокри сънища - 530 к.с. (вместо 517 к.с. при предшественика), 830 Нм въртящ момент, достъпен още при 1900 об/мин, и пазарна премиера от март тази година. Има и още една добра новина – новата S-класа вече ще се предлага и с хедъп дисплей, както и със системата COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, която предупреждава за опасност от сблъсък.
И докато всички останали „даунсайзват“, както е модерно да се нарича напоследък смаляването на двигателите, тук работният обем на флагмана е бил вдигнат от предишните 5513 куб. см до 5980 куб. см. Имаме обяснение по темата – целевата група купувачи обитава Северна Америка и Азия. За първи път в историята на версията S 600 върви със системата ECO start/stop стандартно. Освен това силовият агрегат отговаря на нормата Euro 6 и харчи с 21% по-малко от предишния модел. Иначе казано – 11,1 л/100 км вместо 14,1 л/100 км.

 
Keywords:   Mercedes-Benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...