Saab оживява

Main January 27, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 595 views | no comments

General Motors най-накрая постигна споразумение със Spyker Cars за продажбата на Saab Automobile AB. Като част от уговорката, холандската компания ще сформира ново подразделение Saab Spyker Automobiles, което ще носи емблемата на Saab.

За осъществяването на покупката Spyker поиска заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), като негов гарант се явява шведското правителство. Ако задължителните регулаторни и съдебни одобрения по трансакцията бъдат изпълнени в срок, финализирането на сделката ще бъде факт до средата на февруари. Непосредствено преди това ще бъдат преустановени и всякакви действия по ликвидирането на автомобилното подразделение на Svenska Aeroplan AB. Допълнителните условия и детайли по договора ще бъдат оповестени в близко бъдеще.

General Motors изрази задоволство от постигнатия резултат и спасяването на легендарната марка, като възнамерява да запази отношенията си със Saab, под формата на доставчик на възли и агрегати.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...