Каква бе изминалата 2009 за „Рено Нисан България”

Main January 26, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 837 views | no comments

През 2009 година 9 нови модела обновиха продуктовата гама на Renault. Благодарение на това марката увеличи пазарния си дял при леките автомобили с 0,27%. Клиентите на Renault имаха възможността да се запознаят с новия Megane Hatch и Coupe през месец април. Благодарение на изцяло новия си и атрактивен дизайн, икономични двигатели и отлично поведение на пътя, моделът успя да привлече вниманието на корпоративни и частни клиенти, което доведе до увеличаване на пазарния му дял от 0,24% на 0,81%. След него в България пристигнаха и новото Clio, Clio Grandtour и спортният модел Clio RS, последвани от Laguna Coupe, Grand Scenic, Megane Grandtour и Fluence. Renault завърши 2009 година с пазарен дял от 3,63%. През 2010 ще разчита на налагането на пазара на обновеното семейство Megane, както и на лансирането на нови продукти в лицето на новия Master и спортния Megane RS.

Dacia Logan за трета поредна година остава най-продаваният модел в България, а Sandero прогресивно се налага в сегмента на компактните автомобили. Dacia приключва годината с пазарен дял от 6,78%. През 2010 предстои обогатяване на гамата с излизането на модела Duster в сегмента на 4х4 автомобилите – на шокиращо достъпна цена.

Nissan от своя страна, въпреки рецесията, успява да увеличи пазарния си дял от 2,61% на 2,87%. Успехът се дължи на отличните резултати в сегментите на компактните и премиум SUV автомобили, където Nissan остава безапелационен лидер с пазарен дял от 11,2%. Това става възможно благодарение на нарастващите продажби на доказалия се на пазара Nissan Qashqai, както и като цяло на добрите продукти, конкурентни цени и гъвкави лизингови схеми. През 2010 Nissan предстои да представи обновеното лице на Qashqai през март, a по-късно през годината ще се появят и лекотоварният NV200, компактният кросоувър Qazana и новата Micra.

 

Saab оживява Saab оживява
January 27, 2010
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...