Saab 9-3 - Производството се връща в Швеция

Main May 10, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1862 views | no comments

General Motors, които са собственици на Opel и Saab (и други компании, разбира се), досега не казваха много за производството на следващото поколение на Saab 9-3, но сега немският вестник Handelsblatt твърди, че следващият 9-3 ще се произвежда в Швеция, а не в Германия, както се планираше първоначално.

GM говориха още от 2005 година, че производството на следващия 9-3 на Saab ще залегне във фабриката на Opel в Рюселсхайм. Това обаче може да се промени с оглед на факта, че Saab 9-3 ще преминава на по-малка платформа. Така следващото поколение на 9-3 вече няма да бъде на същата платформа, на която е сега, а вместо това ще разчита на по-малка, за да може да отговаря на новите изисквания за разход на гориво и вредни емисии. Друго съображение е желанието на шведите 9-3 да не бъде прекалено близо като продукт до 9-5.

Това означава, че моделът може и да се произвежда на базата на платформата Delta на GM, което доведе до спекулациите, че процесът на производство може да бъде изместен от Рюселсхайм, Германия до Тролхатен, Швеция – домашния град на Saab и една от фабриките на GM в Европа.

Заради новите промени, докато се очакваше бъдещият 9-3да бъде пуснат около 2009-10 година то сега тази дата е по-скоро изместена на 2011-12 година. Сега поне 9-3 ще може да се конкурира с широка гама от модели, без по някакъв начин да навлиза в територията на 9-5.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...