Toyota с две отличия на конкурса Международен двигател на годината 2008

Main May 9, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1975 views | no comments

Инженерната дейност на Toyota беше отличена по достойнство по време на тазгодишното издание на конкурса Международен двигател на годината 2008. С двете нови награди, общият брой на призовете на компанията от 1999 година насам достигна 19.

Уникалната хибридна задвижваща система Toyota Hybrid Synergy Drivе, интегрирана в революционният модел Prius, спечели в категорията Екологичен двигател на годината на тазгодишния конкурс Международен двигател на годината 2008. След спечелването на тази награда, отличията на Hybrid Synergy Drivе на Toyota станаха 10, в това число и престижното Международен двигател на годината през 2004 година.

Toyota Hybrid Synergy Drivе е съставена от икономичен 1.5 литров бензинов двигател, работещ в комбинация с компактен електрически мотор. Крайният резултат е впечатляваща горивна икономичност и емисии на СО2 от само 104 грама на километър.

Еднолитровият VVT-i двигател на Toyota пък стана първи в своята категория за втора поредна година. Трицилиндровият бензинов мотор се монтира в Aygo и Yaris и се отлича с много тиха и плавна работа.

 
Keywords:   prius, synergy, toyota, vvt, yaris
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...