Saab IQon: Андроидификация

Main March 2, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 9126 views | no comments

Въпреки че не са първият автомобилен производител в света, който интегрира изключително гъвкавата операционна система Android на Google в свой модел, Saab са първите, които го правят професионално и с идея за бъдещо развитие.

Новата мултимедийна и комуникационна система на Saab, която беше представена за първи път на салона в Женева, се нарича IQon и дава пълната свобода, която познават всички потребители, докоснали се някога до смартфон или таблет с операционна система Android. Макар и все още под формата на тестов проект, тя е интегрирана в част от фирмените автомобили на марката и в момента се оценява нейното приложение в серийното автомобилостроене.

В близко бъдеще, Saab вижда интегрирането на IQon, като удобство, което ще даде възможност на потребителите да достигат до всичката им необходима информация с помощта на Интернет свързаността, която предлага системата, да свалят различни приложения от специален онлайн магазин, като в същото време ще даде достъп на разработчиците до системна информация за над 500 сигнала от самия автомобил, на базата на които те ще могат да създадат свои собствени приложения. Като начална база, те ще могат да използват данни от сензорите за скорост, позиция, направление на движението, ускорение, завъртане на волана и други.

За да се гарантира възможно най-добрата безопасност за крайните потребители, от Saab съобщават, че всяко едно от приложенията на външни разработчици ще бъде проверявано от тяхна страна, преди да бъде качено в магазина им.

Видео

Първото реално публично интегриране на Saab IQon в автомобил на Saab беше демонстрирано с помощта на футуристичната концептуална разработка PhoeniX, която също отбеляза своята световна премиера на салона в Женева.

Saab PhoeniX демонстрира един от най- интересните стилистични и дизайн решения, които сме виждали през последните няколко години. Основен акцент в дизайн на концептуалната разработка е била оптималната аеродинамика.

За по-високата ефективност на автомобила като цяло се грижи и хибридната му задвижваща система eXWD, в която са включени 1.6 литров бензинов турбоагрегат с 200 конски сили и електромотор (25 кВт), задвижващ задните колела. Евентуалният среден разход на гориво на 2+2 местният Saab PhoeniX би бил от порядъка на 5 литра на 100 километра.

 
Keywords:   2c, b2, google, saab
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...