Saab чака 60 милиона евро

Main May 3, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2000 views | no comments

Saab Automobile обяви, че компанията е постигнала споразумение за краткосрочен заем в размер на 30 милиона евро от фонда Gemini Investment Fund Limited (Gemini), който от своя страна е известен като инвеститор в компанията майка Spyker.

Освен тези средства, Saab Automobile очаква още 29.1 милиона евро за усвояване от Европейската инвестиционна банка. Двете свежи "инжекции ще позволят на легендарната компания да рестартира производството си, което беше преустановено поради неосъществени плащания към доставчици.

"Бих искал да се извиня на нашите отдадени работници, доставчици, дилъри и клиенти за смущенията през изминалите няколко седмици. Ще направим всичко по силите си да възвърнем доверието в нашата компания възможно най-скоро, коментира Виктор Мюлер, изпълнителен директор на Spyker и председател на Saab Automobile.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...