Seat извади близнак на VW up! и Skoda Citigo

Main October 4, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8000 views | no comments

Компанията Seat разпространи първите официални снимки на компактния Mii, изграден на базата на компактния Volkswаgen up!. Продажбите на новото чудо в Испания започват през зимата на тази година, а в останалите европейски шоурумове моделът ще се появи до пролетта на 2012-а.
Дизайнът на компактния Seat Mii се отличава от този на технологичните му близнаци VW up! и Skoda Citigo само по предните фарове, радиаторната решетка, която е в стила на останалите модели от испанската марка, по предната броня и по формата на задните светлини и джантите.
Всъщност най-очевидната разлика се крие във факта, че воланът носи емблемата на Seat.
Масата на автомобилчето е едва 854 кг, а двигателят е бензинов с 1,0-литров работен обем и с два варианта на мощността – 60 и 75 к.с. Като опция производителите предвиждат роботизирана предавателна кутия.
Подобно на близнаците си VW up! и Skoda Citigo, испанецът също ще бъде обзаведен със система за предотвратяване на аварии при скорости в града. Тя функционира с помощта на лазерен радар.
Цената на новия компактен Seat все още не е обявена. Вероятно тя ще се доближава до тази на VW up!, чийто базов вариант струва в Германия 9850 евро.

 
Keywords:   citigo, Seat, Skoda
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...