Shell и Daimler се обединяват за нов рекорд по икономичност на камион

Main July 8, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7270 views | no comments

Shell е ексклузивният доставчик на гориво и масла за тестовете на новите модели камиони Actros Euro V и Actros Euro VI.
Компанията предоставя горивата и маслата за 10 000-километровия „Рекорден пробег 2011 г.” на Daimler, които по този начин изпитват икономичността на новата си серия камиони. Моделите Mercedes-Benz Actros Euro V и Actros Euro VI демонстрираха подобрен разход на гориво спрямо досегашния Actros MP3 Euro V (световен рекордьор за икономичност в категорията на 40-тонните камиони през 2008 г.) И трите камиона са заредени с дизелово гориво Shell FuelSave Diesel и използват масло за тежък режим на работа Shell Rimula R6 LME.
При шофиране в нормални пътни условия по редовен маршрут Ротердам (Нидерландия) – Шчечин (Полша) и обратно, камионите Actros Euro V и Euro VI постигнаха икономия на гориво респективно 7,6% и 4,5% по-малко спрямо Actros MP3. В абсолютна стойност това се равнява на среден разход на гориво 25,1 л/100 км за новия Actros Euro V и 25,9 л/100 км за новия Actros Euro VI (при 27,1 л/100 км за Actros MP3). Изпитателният пробег се проведе под наблюдението на DEKRA – Германската асоциация за технически инспекции на МПС.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...