Shell и FullCharger стартират конкурс за студентски проект на електромобил под патронажа на министър Трайчо Трайков

Main May 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4970 views | no comments

Shell България и FullCharger България официално обявяват конкурс за проект на първи български студентски електромобил със зареждаща се от електрическата мрежа батерия (plug-in), който да вземе участие във финалите на Shell Eco-marathon 2012. Инициативата Shell Eco-marathon е международно студентско състезание за изминаване на възможно най-дълго разстояние с най-малко изразходвана енергия, което има вече 27-годишна успешна история.
В състезанието могат да участват студенти от технически университети и средни технически и транспортни училища от цялата страна. Участниците трябва да разработят проект за електромобил, който да отговаря на условията за участие в Shell Eco-marathon. Проектите ще бъдат оценявани от специално жури, в което ще вземат участие представители на компаниите организатори, представители на министерството на икономиката, енергетиката и туризма и на неправителствени организации.
Голямата награда на конкурса е финансиране от страна на FullCharger България на реализирането на спечелилия проект за електромобил, който да кандидатства за участие в Shell Eco-marathon Европа 2012 и да представи България в състезателната категория „Електромобили".
Категорията „Електромобили" в Shell Eco-marathon е въведена през 2011 г. след успешно тестване през 2010 г. Отборите могат да избират между широка гама от традиционни и алтернативни видове енергия, за да задвижат своите коли. Автомобилите с двигатели с вътрешно горене могат да използват бензин, дизел, синтетичен дизел от природен газ, биодизел или етанол. Тези, които се задвижват чрез електромотори, могат да използват водород, слънчева енергия или зареждаща се от електрическата мрежа батерия (plug-in).
Конкурсът за студентски електромобил е под патронажа на министерството на икономиката, енергетиката и туризма и лично на министър Трайчо Трайков.
Необходимите документи за участие могат да бъдат изтеглени от сайта www.shell.bg. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 16 септември 2011 г., победителят ще бъде обявен в края на месец септември 2011 г.

 
Keywords:   shell eco marathon
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...