SKODA с уникален роудстър на Worthersee 2011

Main June 2, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2280 views | no comments

Skoda обяви, че по време на тазгодишното издание на събора Wоrthersee демонстрира специално разработена за събитието концептуална Fabia RS 2000. Компанията ще представи също така и лифтираната версия на състезателната Fabia Super 2000, както и спортните модификации Fabia RS и Fabia Monte Carlo.

Концептуалният роудстър Fabia RS 2000 е разработена от Skoda специално за форума, като за база по време на проектирането е използвана бойната рали версия Fabia Super 2000. През изминалия сезон, същата доминира в IRC (Intercontinental Rally Challenge) шампионата.

Skoda Fabia RS и Fabia Combi RS са екипирани със скромен 1.4 литров, четирицилиндров, бензинов задвижващ агрегат, който обаче е в състояние да генерира максимална мощност от 132 кВт или 180 конски сили. Максималната скорост на движение на двата автомобила е 224 км/ч (226 км/ч при комбито), а класическото ускорение от 0 до 100 км/ч може да бъде извършено и от двете версии за респектиращите 7.3 секунди. В същото време, средният разход на гориво на спортистите е само 6.4 литра на 100 километра.

Спортната визия на Fabia RS и Fabia Combi RS е акцентирана с помощта на обновени предна, с интегрирани фарове за мъгла, и задна, с оформен дифузьор, броня, уникални седемнадесетцолови алуминиеви джанти, червени спирачни апарати, тонирани стъкла и други. В екипировката на колите са включени ESP, ABS и ASR, система за наблюдение на налягането на въздуха в гумите, спортни седалки, триспицов спортен волан с кожена тапицерия, седемстепенна роботизирана трансмисия, стоманени подложки на педалите и други.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...