SLR Stirling Moss ще бъде произведен в тираж от само 75 автомобила

Main December 19, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1000 views | no comments

По време на автомобилното изложение в Детройт ще се състои световната премиера на изцяло новият суперспортен открит автомобил на Mercedes- Benz. Моделът се нарича SLR Stirling Moss и от юни до декември следващата година ще бъдат произведени само 75 негови представителя, като всеки един от тях ще струва 750 000 евро.

Въпреки че SLR Stirling Moss не разполага нито с таван, нито с предно стъкло, той е екипиран с мощен V-образен, осемцилиндров задвижващ агрегат с максимална мощност от 478 кВт или 650 конски сили. С негова помощ, класическото ускорение от 0 до 100 км/ч се извършва за 3.5 секунди, а максималната скорост на движение достига 350 км/ч. "Тялото на Mercedes- Benz SLR Stirling Moss е направено изцяло но въглеродни нишки.

Една от най- интересните особености на SLR Stirling Moss е неговата въздушна спирачна. AIRBRAKE се задейства напълно автоматично при рязко натискане на спирачния педал при скорост на движение от над 120 км/ч, на също така може да бъде управлявана ръчно от водача, по всяко време.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...