SLS AMG: новата/стара кола за сигурност във Формула 1

Main March 24, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1957 views | no comments

Mercedes-Benz обяви, че и през тази година болидите във Формула 1, ще бъдат "защитавани от един много специален представител на модела SLS AMG. Бързата реакция на лекарските екипи пък ще бъде гарантирана с помощта на комбитата C 63 AMG.

Познат от миналогодишния шампионат, когато дебютира за първи път и се превърна в най-мощната кола за сигурност в цялата история на Формула 1, Mercedes SLS AMG отново ще бъде управляван от Бернд Майлендър.

Колата за сигурност е оборудвана с 6.3 литров, V- образен, осемцилиндров задвижващ агрегат, който гарантира максимална мощност от 420 кВт или 571 конски сили и максимален въртящ момент от 650 Нм. Mercedes-Benz SLS AMG е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди, като фактор тук е и неговата AMG SPEEDSHIFT MCT седемстепенна роботизирана предавателна кутия.

Автомобилът за сигурност на Формула 1 идва с няколко уникални особености. Конструкцията на колата е оптимизирана, за да се намали влиянието на допълнителния информационен блок на тавана на колата, интегрираните камери и други. Специален акцент и е уникалната LED плоскост, която откриваме на мястото на стандартната регистрационна табела. Тя е направена от 700 диода, а в левият й край е вградена още една камера. Картина от нея, както и от тези на тавана се подават както в интериора на колата за сигурност, така и в контролният център.

 
Keywords:   c 63 amg, mercedes benz, SLS
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...