Spyker и Hawtai разтуриха споразумението за Saab

Main May 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4895 views | no comments

Spyker Cars, собственик на Saab Automobile, и концернът Hawtai Motor Group разтрогнаха споразумението за инвестиции от китайска страна в шведската автомобилна компания, което бе постигнато през миналата седмица. Междувременно Spyker, Saab и Hawtai продължават преговорите за възможностите за стратегическо партньорство, казва се още в информацията за медиите от Spyker.
Холандската компания пояснява, че Hawtai не е успяла да получи всички съгласувания и разрешения, необходими за изпълнението на споразумението. Сега Saab Automobile има готовност да разглежда варианти за сътрудничество с всяка друга китайска компания, като не изключва сделка и с Hawtai.
След като стана известно за провала на сделката Spyker и Hawtai, руският бизнесмен Владимир Антонов, неоднократно заявявал интересите си към Saab, отново е проявил готовност да инвестира в изпадналата в несъстоятелност шведска автомобилна компания. „Що се отнася до Владимир Антенов и неговата „Конверс-груп”, ние и по-рано сме заявявали, че сме силно заинтересовани от Saab”, каза представителят на руския бизнесмен в Швеция Ларс Карлстрьом, предаде Reuters.
Известно, че миналата седмица Spyker, Saab и китайската Hawtai се договориха за стратегическо партньорство в рамките на което китайската група има намерение да инвестира в Saab 150 млн. евро, което да позволи на Saab да възобнови производството в своите предприятия в Швеция. Saab, принадлежащ на холандската компания Spyker Cars, в средата на април беше принудена да преустанови пускането на автомобили поради дефицит на оборотни средства. Компанията не успя да се разплати с доставчиците на компоненти и детайли, в резултат на което бе спрян производственият цикъл в основния завод на Saab в град Тролхетан в югозападната част на Швеция.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...