SsangYong се връща в Германия

Main February 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4603 views | no comments

Южнокорейският производител SsangYong се завръща с пълна сила на немския пазар след двегодишно отсъствие от страната. Компанията ще открие нов център в Керпен край Кьолн. Неин партньор в Германия ще бъде Alcadis - белгийският вносител на марката, който е един от най-крупните играчи в региона и годишно продава около 41 000 автомобила.
Преди да напусне пазара Ssang Yong разполагаше със 110 дилърства в Германия и развиваше дейността си там съвместно с холандската фирма Kroymans Corp.
Само преди две години корейският производител бе на ръба на фалита, но в края на миналата индийският гигант Mahindra & Mahindra Ltd. заяви, че ще плати 427,1 милиарда вона (378 млн. долара), за да добие 70-процентов дял от SsangYong. Вероятно сделката ще приключи през март. Доскоро контролния пакет от марката държеше най-голямата китайска автомобилна компания SAIC Motor Corp.
Близо 150 дилърства възнамерява да открие в Германия SsangYong до 2012 г. Първоначално производителят ще предложи в страната четири модела - Rexton, Rodius, Actyon и Korando. Особено много разчита на продажбите на Korando предвид все по-разрастващия се пазар на компактните SUV.
През следващите четири години Mahindra планира да пусне на пазара три нови модела под знака на Ssang Yong, като първият от тях ще дебютира на изложението във Франкфурт тази есен.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...