SSC Ultimate Aero EV - Кандидат за най-бърз електрически автомобил

Main July 17, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 839 views | no comments

SSC – американският производител на суперавтомобили, който стои зад най-бързата кола серийно производство, Ultimate Aero – съобщи за плановете си да произведе изцяло електрическа версия на същия модел. Името на бъдещия автомобил ще бъде просто Ultimate Aero EV, като ЕV логично идва от Electric Vehicle (електрическа кола). Екологичният суперавтомобил ще започне тестове през февруари следващата година, като се очаква да влезе в производство преди края на същата година.

„Мисля, че можем да го направим по-бърз, по-ефективен и по-екологичен в сравнение с всеки друг производител” – казва основателят на SSC Джеръд Шелби. И докато все още има да се решават финалните елементи, от компанията твърдят, че задвижването, което все още се разработва, няма да има нужда от зареждане цели шест години.

Мощността за модела ще идва от електрически мотори с мощност от 500 к.с., които би трябвало да гарантират, че Ultimate Aero поне ще бъде в състояние да се доближи до представянето на своя близнак с двигател с вътрешно горене. SSC също така планират да счупят рекорд, като произведат най-бързият електрически автомобил в света.

Що се отнася до архетипа на електрическия модел, то това е SSC Ultimate Aero – суперавтомобил с битурбо V8 двигател и мощност от 1183 к.с. През септември американецът постави рекорд за най-висока скорост от сериен автомобил – 411.76 км/ч. Така моделът засенчи Bugatti Veyron (407 км/ч) и 9ff GT9 (409 км/ч).

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...