Team Lotus запази името си, но сагата продължава

Main May 30, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3165 views | no comments

Драмата относно името Lotus ще продължи, след като в съда в Лондон съдия Питър Смит произнесе решението по делото Group Lotus срещу Team Lotus. Компанията на Тони Фернандес 1 Malaysia Racing Team е нарушила лицензионното споразумение, използвайки името Lotus Racing, но има право да продължи участието си във Формула 1 като Team Lotus. Group Lotus пък може да използва името Lotus и да продължи да се състезава с легендарните черно-златни цветове. От Group Lotus заявиха, че ще обжалват решението в близките дни:
„Доволни сме от изясняването на факта, че сме законни собственици на Team Lotus, коментира Тони Фернандес пред Autosport. – През цялото време вярвахме, че решението на съда ще е точно такова. Разочаровани сме от начина, по който Group Lotus реши да прекрати лиценза ни в края на 2010 г. Искахме да развием дългосрочно партньорство с тях, но тази врата се затвори и сега изцяло ще се съсредоточим във развитието на Caterham Cars и Team Lotus.”
Шефката на легалния департамент на Group Lotus Сара Прайс заяви, че ще обжалват решението на съда:
„Team Lotus има право да се състезава под това име, но ние спечелихме правото да използваме марката Lotus. Възнамеряваме да обжалваме решението на съда, за да придобием изцяло правото върху името Lotus.”
и F1Racing България

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...