Team Peugeot RCZ Nokia направи триумфален дебют в Нюрбургринг

Main April 4, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4850 views | no comments

В първия манш на Шампионата за издръжливост VLN, 59-о издание на ADAC Westfalenfahrt на пистата в Нюрбургринг, Team Peugeot RCZ Nokia направи триумфален дебют: пилотите Жулиен Пиге, Жулиен Руфлен, Стивън Палет и Пол Енглерт постигнаха победа в категорията, което е първият успех на RCZ “Peugeot Sport”. Поради мъглата, 4-часовото състезание бе спряно за 80 минути. Все пак, изминатото разстояние бе достатъчно, за да се присъдят всички точки за шампионата.
С резултат от 9 мин 46 сек 222 в квалификациите, Микаел Борер, Стефан Кайе, Юрген Нет и Стивън Палет постигнаха най-добро време в категорията SP2T, изпреварвайки съотборниците си във втория RCZ Racing Cup с 31сек 817. MINI, който остана трети, бе на повече от минута след тях.
Team Peugeot RCZ Nokia ще заложи на състезателната версия-клиенти на RCZ, разработена от Рeugeot Sport във Велизи, Франция. От две години Рeugeot Sport работи върху състезателен автомобил на базата на модела RCZ. Бензиновият двигател 260 к.с. е с турбокомпресор и роботизирана скоростна кутия със секвенциално управление. Това предлага нови възможности по отношение на мощността. Окачването е ново, допълнителен резервоар позволява да се носят 100 л гориво. Освен това, аеродинамиката е променена. Изборът на технологии позволява теглото да се намали със 120 кг, а оттам разпределението на масите е по-балансирано спрямо досегашната кола.

 
Keywords:   nokia, peugeot, peugeot sport, VLN
 

Images Gallery


 

Новият Viper Новият Viper
April 4, 2012
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...