TG BG 78: Най-доброто от Великобритания!

Main April 24, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10630 views | no comments

Вие не питате; ние веднага отговаряме. Свързващата брънка е, че британските ни колеги събират най-новите и най-достойни за уважение, приятни и умопомрачителни за каране работи в едно издание. А момчетата от българския екип се нагърбват с отговорната задача по селектирането и предаването на техните думи по най-добрия възможен начин, оставяйки фотографиите да говорят сами за себе си. Като, разбира се, добавят и своята BG нотка с няколко родни материала, издържани в автентичния TG стил.

Броят усмихва усти, навлажнява очи и вдига уши с потресаващо присъстващия Jaguar F-Type. Най-дългоочакваната кола за годината, спортният автомобил, който е най-доброто предложение в класа, идвало от UK от много време насам. Дали обаче е на световно ниво?

В същото списание, заради което Джейсън Барлоу рискува задните си части в Долината на смъртта. Журналистът с утвърден стил ги полага (частите де) в самотно-едноместния кокпит на BAC Mono и ги откарва до едно от най-негостоприемните места на планетата.

Том Форд също вилнее из САЩ, само че с доста по-практичен, но не по-малко вълнуващ автомобил, ревизирания, подобрения, брутализирания Aston Martin Rapide S. Том слуша моторните песни на V12, ние завиждаме.

Да, Jag-a, BAC, Aston, все височайши продукти на британската едра и дребна промишленост, но какво британско има в развойния център за двигатели на немско-немските Mercedes-AMG? Ами това, че строго секретното ателие се намира в графство Нортхамптъншир. Да, моторите на Mercedes, McLaren и Force India се правят на Острова. В завода не се допускат журналисти, охраната взима телефонния апарат на Дан Рийд и го пуска на доверие.

В рубриката „Планета TopGear“ обаче - освен британско-британския материал за представянето на британския Range Rover Sport - си имаме и родно творчество. Ради Ангелов дезертира от офиса, за да се повърти на съседския „Серес“ в компанията на BMW Клуб България. Там обаче засича също Porsche-та, Lotus-и и други идентифицируеми МПС-та, разбиращи се с червено-белите бордюри.
Расови машини показваме и в „Новини“, в лицето на Maserati Ghibli и Jag XJR, а в „Тест“ изкарваме на чист въздух Lamborghini Aventador Roadster, Opel Cascada, още няколко приятни колички + една G-класа със задвижване на всички колела. На всичките 6 колела...

TopGear BG 78 е почти толкова островен, колкото националния флаг на Великобритания. Само че не се заблуждавайте, броят може да се чете и на кафе и бира, чаят не е задължителен...


 
Keywords:   jaguar, jaguar f type, tg
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...