TNT представи в Китай първата изцяло електрическа флота за доставки

Main September 9, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1755 views | no comments

TNT представи вчера в Китай първата изцяло електрическа транспортна флота за сухопътни доставки в бранша. Въвеждането на пет нови електрически камиона за доставка допълнително подкрепя усилията на компанията да намали вредните емисии. Управляващият директор на TNT Питър Бакър заедно с представители на правителството като Камиел Юрлингс (Министър на транспорта в Холандия) представиха първото електрическо превозно средство на холандския щанд по време на Форума за отговорен транспорт на Световното Експо в Шанхай.

В TNT сме отдадени на идеята за екологически съобразно развитие на нашия бранш по целия свят. Гордея се с факта, че TNT предприема действия да бъде пионер във въвеждането на електрически превозни средства за доставка с нулеви вредни емисии в Китай. Китай е един от най-важните ни пазари и въвеждането на такива транспортни средства е сериозна стъпка към едно екологически съобразено бъдеще, каза Питър Бакър.

Една от глобалните задачи на TNT е да намали вредните емисии от своята дейност с 45% до 2020 година. Като философия на компанията и чрез своите ежедневни опреации TNT постепенно постига тази цел, добави Питър Бакър.

Във връзка с въвеждането на новите електрически превозни средства TNT също така организира Форум за отговорния транспорт на холандския щанд по време на Светновното Експо в Шанхай. Този форум осигури платформа за участниците да обсъдят проблемите около изхвърлянето на вредни емисии и сигурността на пътя, както и да споделят своите най-добри практики, за да постигнат целите, поставени от бранша и правителствата. Подкрепен от шанхайското правителство и холандското министерство на транспорта, форумът привлече почти 100 участника, сред които много експерти от бранша, академици и представители на екологични структури.

Възхитени сме да видим как правителството и местното общество обединяват силите си, за да промоцират една по-екологична и сигурна транспортна индустрия в Китай, поощрявайки среда на споделяне на практики в различни индустриални сектори на много пазари, добави Бакър.

Производител на електрическите превозни средства е Донгфенг Моторс – един от водещите в бранша в Китай. След проведения тримесечен пробен период новата автофлота за доставки вече функционира пълноценно в Шанхай.

Донгфенг е един от първите производители на автомобили в Китай, който инвестира в изследователска и развойна дейност. Също така ние сме силен представител на тази индустрия в развитието на електрическите превозни средства с ниски вредни емисии, каза Ксу Пинг, президент на Донгфенг Моторс. Новите енергийни превозни средства са бъдещето и заемат централно място в нашата стратегия да развием една екологически целесъобразена индустрия. В Донгфенг сме отдадени на идеята да поведем сектора на превозните средства с нов тип задвижване. Ето защо за нас е чест да бъдем тук днес, заедно с TNT, обединени в нашето виждане за бъдеще с по-малко вредни емисии.

Създадени да отговарят на всички изисквания на куриерския бранш, тези превозни средства с нулеви вредни емисии са задвижени от литиеви батерии и имат високотехнологочини системи за мониторинг, които записват разхода на енергия и позволяват продължителни оптимизации при доставки. Превозните средства изискват само два часа и тридесет минути, за да са напълно заредени и могат да изминат повече от 120 километра с едно зареждане.


За TNT:
TNT предлага обширна гама от решения за доставка на пощенски и експресни пратки, предназначени както за фирми, така и за индивидуални потребители. Централата на компанията е в Холандия, а мрежовата й инфраструктура за доставки обхваща Европа и Азия. Едновременно с това TNT следва курс на експанзия в световен мащаб, за да оптимизира работата на мрежите си. Със своите близо 160 000 служители TNT обслужва над 200 страни. За 2009 г. TNT отчете оборот EUR 10.4 млрд. и оперативна печалба EUR 648 млн. TNT е публична компания, чиито акции се търгуват на фондовата борса в Амстердам. TNT съзнава своята социална отговорност и затова участва в борбата срещу глада и замърсяването по света като партньор на Световната програма по прехраната на ООН и Програмата за околна среда на ООН. Усилията на компанията са признати от обществеността – през 2009 г. TNT отново постигна най-висок резултат от всички компании, включени в Dow Jones Sustainability Index. Повече за TNT можете да научите от нашия интернет сайт http://group.tnt.com.

За електрическите превозни средства на TNT:
През 2009 година TNT Груп заедно със свои партньори обяви, че ще закупи 3000 електрически превозни средства през следващите 3 години с цел да стимулира високо качество и достъпна масова продукция. TNT обяви, че ще мобилизира 600 от тези превозни средства в своите опретивни мрежи. В момента TNT управлява 50 електрически превозни средства в Обединеното кралство, Холандия и Франция. Също така изпробва други, задвижвани с алтернативни технологии в държави като Холнадия, Австралия и Германия.

 
Keywords:   tnt
 

Images Gallery


 

2 000 000 Mazda6 2 000 000 Mazda6
September 9, 2010
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...