Top Gear – 50-те най-лоши коли за всички времена

Main April 15, 2009 | Speed-Press.com A- A+ 1771 views | no comments

Top Gear постоянно се завръща в Америка, напук на леко преувеличените слухове за смъртта на щатския автомобил. В излизащия утре на пазара 23-ти брой на списанието екип на британското издание прави епохален преход от Лас Вегас до Сан Франциско с Jaguar XF-R, Cadillac CTS-V, BMW M5 и Mercedes CLS 63 AMG. Преди това един от американските ни кореспонденти Пат Девру мина по любимия път на Франк Синатра и групата му „Рат Пак” от Вегас до Палм Спрингс зад волана на CTS-V. На 20 страници е излъчен не само победителят измежду четирите спортни седана с общо над 2000 к.с., а е разказана и най-вълнуващата глава от пътната история на Америка. Онази, която описва Тихоокеанската магистрала между Лос Анджелис и Сан Фран, едно от най-красивите трасета в света.
Така 23-ти брой може да послужи и за пътеводител, ако сега тръгвате за слънчева Калифорния – къде да отидете, какво да видите, откъде да минете, как е създадена Pacific Coast Highway, най-хитовите филми, снимани там… Посетете Пебъл Бийч за Concourse D’Elegance и разберете как се взема най-трудният завой в света – „Тирбушона” на пистата „Лагуна Сека”, ако изобщо е възможно да се вземе правилно… Срещнете се с вълшебниците от „Пиксар” и вижте как работят автомивките в Съединените щати. За финал – нещо лошо се случи на CLS 63 AMG и дали той продължи маратонския преход?
От някои от най-добрите съвременни автомобили броят ще ви пренесе до 50-те най-лоши коли за всички времена - съвместна продукция на британската и българската редакция. Секцията започва със специално въведение на Джеръми Кларксън и завършва с Топ 5 на най-лошите състезателни коли. Top Gear BG очаква вашите коментари и лични преживявания (ако има такива) с някои от „лауреатите” в листата на editorial@topgear.bg.
Повече от година след британския TG българските редактори решиха да пренесат един вечен спор и на родна земя – Nissan GT-R или Porsche 911 Turbo. Кой е по-добър и как по-добрият удря точно там, където най-малко се очаква…
След дългата зима автомобилният свят започна да се събужда и резултатът от това се вижда в списанието – за първи път са тествани нови модели като BMW Z4, VW Golf GTI, Mitsubishi Colt, Peugeot 308CC, VW Touareg Hybrid, SEAT Exeo, Chevrolet Cruze, Mercedes-Benz E-Class и т.н.
В духа на поредния предимно американски брой подобаващо се завръща Иво Иванов, за да разкаже на всеки от нас защо трябва да гледаме филма „Гран Торино”. Направихме кратка обиколка в новия музей на Porsche, колкото да ви подмамим да отидете да го видите. Атанас Марков се запозна отблизо с един по-различен „Дакар” – само за камионите на Renault. А преди това можете да прочетете как е попаднало в България митичното Ferrari 365 GTB/4. Влади Кулев разкрива отношението си към „системите”, а Кларксън – как „преживява” с неговия CLK AMG Black. Броени дни преди поредната годишнина от смъртта на великия Аертон Сена научаваме, че някои хора продължават да търгуват безогледно с паметта му.
А като един модерен човек от новото време Стиг си губи времето в социални мрежи и сайтове за запознанства. Вижте някои от „активностите” му, когато не кара коли.
Range Rover LRX е все по-близо до конвейера и само в Top Gear можете да видите как приблизително ще изглежда. Както и първата реална снимка на Aston Martin One-77 и кое го прави толкова специален в кратка разходка из върховните му технологии. И накрая – специални представяния на Lamborghini Murcielago LP670-4 SV и Ferrari 599XX, заснети от фотограф на Top Gear.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...