TopGear 98: Европа срещу Америка

Main February 25, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7465 views | no comments

„Viper е траш метъл спрямо изисканото „Моцарт“ усещане в Jag”, заключава Пат Девру и открива серията от убийствено субективни TG тестове. Мосю Девру кара SRT Viper TA и Jag XKR-S на място, известно с името „Уилоу Спрингс“ и с многото си завои...
„Много“ е дума, която доста точно описва продажбите на Ford F150. През 2013 г. са продадени 763 402 – повече от броя на минутите в същата тази година. На фона на най-продавания автомобил в Щатите скицираният от Валтер да Силва Amarok изглежда като ученик. Е, така ли ще се даде добрата стара Европа?
Няма да се даде и за да го докаже, от Модена въоръжен до зъби пристига боец с тризъбец – Maserati Ghibli. Италианецът наду всичките си цилиндри, за да произведе мощен рев. Но не знаеше, че за този дуел сме му подготвили конкурент, по-тих от шепот – електрическата Tesla Model S от Силициевата долина.
Стигаме до марковите идентичности – имената, които са символ не просто на своите държави, а на целите континенти – 911 срещу Vette. Стремителният и чисто нов американец се стрелва напред. Съвсем познатото и сякаш много старо Porsche изглежда притеснено. Corvette се оказва удивително добър. А 911?
И за финал – космическите технологии на царицата на моторните спортове Формула 1 срещу не особено изящния, но затова пък много зрелищен свят на НАСКАР. Това, което не виждате по телевизията, е гигантският мозъчен потенциал на F1, който остава скрит от камерите. А в НАСКАР? Ами там просто се кара на ръба.
Good news... Новините – Mercedes извади черешката от обшитото с луксозна кожа меню, наречено S-класа: Купето. За да отговори подобаващо, BMW прерови пребогатото си портфолио – ако има нещо по-луксозно от S-класа купе, това е Rolls-Royce купе. Четете в броя също за първата семейна кола на BMW, за VW Golf на кабел, за Audi S1, заредено с тротил, и за Opel Adam Rocks, който кърти.
На планета TopGear тази седмица кацат нови два броя от телевизионния сезон 21. Не пропускаме да ви ги разкажем, но най-добре гледайте...
И за десерт карайте с нас най-новото от автомобилната индустрия: тестове на MINI III (което е пораснало), Radical RXC (който хапе), Merc GLA 45 AMG (който се пъчи), BMW X5 30d (който позира в снега), Opel Astra (който е по-претенциозен) и Ford EcoSport (който е чисто нов).
Приятно четене!

 

BMW EfficientDynamics BMW EfficientDynamics
February 25, 2014
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...