TopGear изправи BMW S1000RR срещу Ariel Atom V8

Main January 20, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2067 views | no comments

След дълги години на игнориране на моторите BBC TopGear най-накрая се вразумиха. Тази неделя ще може да видим супербайка BMW S1000RR да се състезава с Ariel Atom V8 (струващ „само” 150 000 британски паунда) на пистата на най-популярното английско автомобилно шоу.
Ето и малко задкулисна информация от снимките. BMW S1000RR е напълно стандартен, без всякакви подобрения и тунинг, но бе каран от шампиона в британския супербайк шампионат Стийв Броган. Машината с мощност 185 к.с. и 999-кубиков 4-цилиндров редови двигател разполага с ABS, тракшън контрол и система против резонанс. Е, Броган изключи всичко това.
„Електрониката на BMW е чудесна за повечето време, но аз искам малко поднасяне да ми помогне. Първо направих няколко обиколки на пистата на предната седалка на кола, за да придобия представа за трасето и чак тогава се качих на мотора и видях за какво става дума”, сподели той впечатленията си.
Директорът на BBC TopGear Анди Уилям пък казва: „Искахме това състезание да е възможно най-истинско, така че използването на професионален мото пилот беше съвсем логично. Много хора преди критикуваха TopGear заради начина, по който включвахме в шоуто мотоциклетите. Сега се надяваме да преобърнем представите.”
Шоуто започва в 20.00 ч (британско време) на 23 януари по BBC2.
Повече информация можете да откриете тук.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...