Toyota и Subaru удължават отношенията си - Toyota ще работят по-близко и с Daihatsu

Main April 12, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1983 views | no comments

Toyota потвърдиха, че ще увеличават дяла си във Fuji Heavy Industries (компанията собственик на Subaru) от 8.7 на 16.5 %. Автомобилният гигант също така обяви плановете си да удължи съвместната си работа със Subaru и да развиват заедно повече модели, включително и нов спортен модел със задвижване на задните колела. В момента Toyota ползва излишният капацитет на фабриката на Subaru в САЩ, за да построява своя седан Camry. В бъдеще обаче двата автомобилни производителя ще работят над всичко заедно, като това включва дори размяна на инженери и споделя на обща хибридна технология.

По време на обявяването на новината шефът на Toyota Кацуаки Уатанабе каза :алиансът с Fuji е наистина печеливша инициатива”.

Новият модел със задвижване на задните колела ще се произвежда в нова фабрика, която ще бъде построена от Fuji Heavy Industries. И Subaru, и Toyota ще имат свои версии със своята емблема. Те ще се базират на платформа на Subaru, но дизайнът на екстериора ще бъде направен от Toyota, съобщават от Autumotive News.

Според предишни материали в медиите колата ще бъде оборудвана с 2-литров боксер двигател и ще се предлага във варианти купе и хечбек с три врати. Освен това може да има и високопродуктивна по-спортна версия със симетрична система за задвижване на четирите колела у турбоагрегат с мощност от 300 к.с.

Toyota също така оповестиха, че ще работят по-близко и с производителя на малки автомобили Daihatsu, в който притежава 51.19%. В момента Daihatsu вече произвежда компактни автомобили от гамата Kei – това са малки японски коли с 0.6-литрови трицилиндрови двигатели. Навлизането в производството на този модел ще помогне на Toyota в развитието на предстоящия iQ модел през следващата година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...