Toyota по пътя на коприната

Main December 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7515 views | no comments

“В края на август ние поехме по пътя на коприната, водени от желание да покажем пред света силата на индонезийския дух. Благодарим на „Тойота Балканс“ за топлото посрещане и за това, че върна нашите автомобили във върхова форма...“, коментира пред журналисти Бочек, ръководител на техническата част на експедицията на специална пресконференция в комплекс Toyota Изток в София.
Индонезийската експедиция Fastron Metro TV Asia-Europe се състои от 14 души и прави сухопътна обиколка около света, която започва от Индонезия на 22 август и се очаква да завърши във Венеция, Италия на 22 декември. Маршрутът на експедицията е преминал през Малайзия, Тайланд, Лаос, Китай, Киргизстан, Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, Иран, Турция, България - общо над 22 000 км.
Експедицията пътува на колелата на четири високопроходими автомобила Toyota Fortuner - 4x4 всъдеходи на базата на Toyota Hilux, произвеждани в завода на Toyota в Индонезия. Автомобилите са серийно производство, с изключение на усилени задни амортисьори и се задвижват от 2,7-литров четирицилиндров бензинов двигател с мощност 159 к.с. и въртящ момент 244 Нм.
По пътя не липсват изненади - в Китай единият автомобил пада от пътя в пустинята, удря полуоска и къса предна лява биалетка, но въпреки това успява да стигне чак до София, където екипът на Toyota подменя повредените компоненти. Освен това, в сервиза на Toyota в София, четирите автомобила Toyota Fortuner получават и пълно техническо обслужване, преди последната отсечка от пътуването до Венеция.
В Узбекистан експедицията е принудена да купува на черния пазар бензин с октаново число 80, което обаче техните автомибили изгарят безропотно. На границата на Китай с Киргизтан се налага да шофират 22 часа без прекъсване при минус 15 градуса по Целзий на височина над 2000 м, за да стигнат до цивилизация.
Експедицията се стреми максимално точно да следва „Пътя на Коприната“ - търговския маршрут между Азия и Европа. Във всяка страна, където спира, екипът Fastron Metro изпълнява и културна мисия като освен, че популяризира Индонезия, разкрива възможности за сътрудничество в икономиката и търговията. Освен това, във всяка страна, където спира, екипът събира информация и заснема телевизионен материал за културното и социално разнообразие, местни традиции, кулинарно изкуство и туристически потенциал.
България е една от страните, в които експедицията спира за три дни след Турция и преди да продължи за Сърбия и Унгария. Екипът на експедицията заснема стария град в Пловдив, църквата Александър Невски, руската църква, исторически забележителности в центъра на София, както и български народни танци и песни.

 
 

Images Gallery


 

Това е Skoda VisionD Това е Skoda VisionD
December 12, 2011
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...