Toyota iQ с двигател на Yamaha

Main October 15, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1129 views | no comments

В края на следващата година, Toyota ще стартира продажбите на новия си компактен модел, разработен на базата на концепцията iQ. Автомобилът ще бъде наличен първо в Япония, а през януари 2009 година, ще достигне и Европа.

Новината в случая е не периодът на представянето на модела, а това, че според информация на Automotive News Europe, той ще бъде оборудван с двигател на Yamaha. Двама представители на Toyota, пожелали анонимност, са заявили, че iQ ще разполага с доразработен мотоциклетен двигател на японския производител. Сътрудничеството между двете компании в областта на двигателите датира от 1967 година.

Новият 3+1 местен компактен автомобил на Toyota е разработен от дизайнерите така, че да бъде по- голям от smart fortwo, но и по- малът от бъдещия й конкурент на германския гигант Volkswagen. Именно поради тази причина, Toyota са се обърнали към Yamaha за доставката на, както изглежда, двуцилиндров, еднолитров двигател, с предно разположение.

По всяка вероятност, Toyota iQ ще бъде представена на европейския пазар с цена между тази на Aygo и Yaris.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...