Toyota Motorsport GmbH се готви за най-бърза обиколка на Нюрбургринг с електромобил

Main August 29, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6915 views | no comments

Toyota Motorsport GmbH разкри допълнителна информация относно плановете си да напише нова страница в историята на пистата Нюрбургринг, като постави нов рекорд с електроавтомобил на легендарната отсечка Нордшлайфе с дължина 20,832 км.

Автомобилът ще се задвижва от новоразработеното от TMG спортно електрозадвижване, създадено с цел да подобри съществено досегашния рекорд на автомобил от същия клас - 9 мин и 1.338 сек за обиколка. По данни от неофициални тестове и въз основа на климатичните условия експерти от TMG смятат, че ще подобрят рекорда още в самото начало, въпреки че са заявили и допълнителни тестови дни за всеки случай.

Електрозадвижването се състои от два електромотора с максимална мощност от 280 кВ (381 к.с.) и максимална скорост от 260 км/ч при нулеви вредни емисии. Това го прави идеален за бъдещи едномаркови шампионати. Toyota Motorsport GmbH ще стартира продажби на своето електрозадвижване през 2012.

Пълното тегло на електромобила е само 970 кг, включително литиево-керамичната батерия, което прави електромобила изключително директен и стабилен в завои - нещо изключително важно на писта като Нордшлайфе.

Изпълнителният директор на TMG по електрически и електронни разработки Лудвиг Зелер обяви: „Ние искаме да покажем на света високите нива на динамика, които сега могат да се постигнат с електрическо задвижване, не само за моторните спортове, но и като част от развойната дейност на TMG върху електротехнология за задвижване на сериен шосеен електромобил. Няма по-предизвикателно място, на което да го направим, от Нордшлайфе. Нашата задача е да бием досегашния рекорд с повече от няколко секунди, за да стане ясно колко голямо развитие има в този сектор, откакто TMG започна работа по системата KERS през 2007. Много хора все още мечтаят за бъдещето на електроенергията в моторните спортове. В TMG ние смятаме, че сме по-близо от всякога и ще покажем на какво е способен електрическият задвижващ агрегат."

Днес TMG, европейското моторспорт подразделение на Toyota разкри и първата официална снимка на спортния електроавтомобил с модерена и динамична визия. Снимка на автомобила можете да видите приложена и на корпоративния сайт на Toyota: http://corporatemedia.toyota.eu/

Компанията също гордо обявява и своите партньори на това събитие. Aguti са отговорни за дизайна на супер-спортния електроавтомобил, EVO Electric са доставчик на компонентите за електрозадвижването, а Yokohama са официален доставчик на гуми за целия период на тестове.

Официални измервателни органи ще присъстват, за да потвърдят рекорда на обиколката, а фотографски екип ще запечата историческия момент в развитието на електрическите технологии за задвижване. Всички тези материали ще бъдат предоставени на медиите, веднага след постигане на евентуален рекорд.`

 
Keywords:   toyota, toyota motorsport
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...