Toyota - Нов проблем при двигателите

Main October 31, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2721 views | no comments

Репутацията на Toyota на производител на надеждни коли продължава да се руши, след като се чу за нов проблем при двигателите. В Австралия са били спрени продажбите на задвижвания от V6 RAV4. Повредата се е появила при 3.5-литровия агрегат на Toyota. От компанията са коментирали изтеглянето на автомобилите с това, че двигателите не са работили толкова гладко, колкото се очаква. Освен това изглежда да има проблем с електрониката.

Тъй като проблемът не е свързан със сигурността, от компанията са категорични, че не трябва официално изтегляне. Въпреки това в ръководството се притесняват, че могат да се появят нови проблеми с качеството. Миналия месец трябваше да бъдат преустановени продажбите и на седана TRD Aurion след нов проблем с двигател.

Продажбите на Toyota са нараснали от 500 000 на 800 000 годишно, като за да се поддържа това темпо, от компанията са построили две нови фабрики само тази година. Именно тази експанзия е считана за причина за проблемите на японците, но засега не е намерено адекватно решение.

За да се подобрява качеството, от Toyota създадоха клиентски комитет (Customer First committee), както и Институт Toyota, където инженери от всички краища на света се обучават да създават своите автомобили в унисон с политиката на компанията.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...