Toyota превръща колата в смарт-фон с NS4 Concept

Main January 11, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2880 views | no comments

Toyota представи официално новия си концептуален плъг-ин хибрид NS4 вчера на изложението в Детройт. Той е истински манифест за бъдещето на марката.
„Живеем в дигитална ера, автомобилите се превръщат в поредната спица в колелото на електронните връзки. NS4 демонстрира как Toyota взема под внимание тези между човека и колата с технология, която съчетава емоционалната и рационалната връзка между тях“, заяви Джим Ленц, президент и главен изпълнителен директор на търговското подразделение на марката в САЩ.
При прототипа е постигнато намаляване на размера на частите и масата, съчетано с намаляване икономията на гориво, по-добро ускорение и по-дълъг пробег в електрически режим на управление. Освен всичко останало е скъсено и времето за зареждане и е улеснена поддръжката.
Характерната трапецовидна решетка е подчертана от подвижния понижен спойлер и дневните светлини. Задните светлини обграждат каросерията и странично и по този начин създават илюзията за заден спойлер. Линията на покрива, усилените врати тип „лебедово крило“ и издигната задна част улесняват достъпа до автомобила.
Автомобилът е превърнат в истински комуникационен възел, като за целта на Toyota са партнирали Microsoft, Intel и Salesforce. Интерфейсът „човек-машина“ (human-machine interface - HMI) на японската марка е центриран около мултифункционален тъч-скрийн, който по-скоро прилича на смарт-фон, способен да запомня предпочитанията на шофьора и да изпреварва неговите реакции в специфични ситуации на пътя. За безопасността се грижат система против сблъсък PCS от последно поколение, адаптивни дълги светлини, монитор за „мъртва точка“, следене за неволно напускане на лентата, избягване на пешеходци и редица технологии, проектирани да предвиждат евентуалния удар при определени обстоятелства и да спомагат той да бъде избегнат. Системата работи с радар с точност до милиметър на вълната и стерео камера, монтирана в предната част на автомобила.
Структурата на предния капак е такава, че той автоматично се понижава при евентуален удар на пешеходец, за да не бъде наранане главата на човека.
В NS4 са вградени четири нови технологии за стъклата на автомобила, за да се повишат видимостта и икономията на гориво – покритие против дъжд, против мъгла, против ултравиолетови лочи и антисолан слой, който намалява температурата вътре в автомобила при топло време. Огледалата са заменени с камери за панорамно виждане.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...