Toyota представя хибрида Prius C с пет врати

Main November 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10095 views | no comments

Toyota представя хечбека с пет врати, който на пазара в Япония ще се появи като Aqua, а в останалата част на света като Prius C. Габаритите на новия модел са – 3995 мм дължина, 1695 мм широчина и 1445 мм височина при междуосие 2550 мм. Леката и компактна хибридна задвижваща система включва 1,5-литров бензинов двигател и електрически мотор. Prius C е необичайно икономичен: разходът на гориво възлиза на 4,7 л/100 км в градски условия за автомобилите, които се сглобяват за пазара в САЩ. За японския вариант този показател е още по-нисък: 2,8 л/100 км и 2,5 л/100 км в зависимост от начина на експлоатация.
До момента това са всички официални данни, но както става известно от подготвената да печат брошура за модела в японския вариант бензиновият двигател ще има мощност 74 к.с., а електрическият – 61 к.с. Сумарната мощност на автомобила ще бъде приблизително 100 конски сили.
Aqua ще бъде показан на Токийски автосалон в края на нември и ще се появи на местния пазар в края на декември. Продажбите на Prius в САЩ ще започнат през пролетта на 2012. В базовото ниво на оборудване влиза система за включване на мобилен телефон BlueTooth с гласово набиране, бутон на волана за управление на аудиосистемата и девет въздушни възглавници. Все още няма информация за цените.

 
Keywords:   aqua, bluetooth, prius, toyota
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...