Toyota пуска на лизинг FCHV-adv

Main September 2, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 912 views | no comments

От 1-ви септември, TOYOTA MOTOR COMPANY (TMC) пуска на лизинг новия си хибриден автомобил с горивна клетка, TOYOTA FCHV-adv*. Първият клиент на новия автомобил е Министерството на Околната Среда в Япония.

TMC планира да предложи на лизинг новият TOYOTA FCHV-adv, който има подобрени характеристики спрямо предшественика си по отношение на пробега и старта на двигателя при ниски температури, на други държавни институции и частни компании от или свързани с енергийната индустрия. Месечната лизингова сума е 5 300 евро (с ДДС) за 30 месеца.

TOYOTA (TMC) е първият автомобилен производител в света, който представи на пазара автомобил с горивна клетка, като през 2002 г. компанията за първи път предложи лизинг TOYOTA FCHV в Япония. Чрез предлагане лизинг за TOYOTA FCHV, производителят получава обратна информация от експлоатацията на автомобила в реални условия. Тази информация се използва при по-нататъшни разработки, включително за подобряване надежноста и намаляване стойността на патентованата от Тойота високотехнологична полимерна електролитна горивна клетка - Toyota FC Stack.

Този лизинг, както и участието на TOYOTA MOTOR CORPORATION в общи инициативи с японското правителството, компании от енергийния сектор и други заинтересовани страни, е насочен към подпомагане развитието на технологиите за внедряване в масова употреба на автомобили с горивна клетка.


* Високотехнологичен автомобил с горивна клетка (Fuel cell hybrid vehicle-advanced)

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...