Toyota с нова масова световна рекламация

Main January 27, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4679 views | no comments

Toyota обяви поредното прибиране на автомобили в сервизите заради проблеми в няколко от моделите на марките си Toyota и Lexus. Причина за мащабната сервизна операция е дефект в горивната система и концернът №1 в света планира да ревизира един милион и 343 681 автомобила Toyota Avensis, както и 250 000 от марката Lexus, продадени в най-различни страни в света.

В сервизната акция попадат автомобили Toyota Avensis с мотори два и 2,4 литра, произведени между 23 август 2002-а и 9 септември 2008-а, както и Lexus IS 250, произведени в периода от 31 август 2007-а до 3 февруари 2009-а. Според представители на фирмата, собствениците не трябва да се плашат, защото кампанията има препоръчителен характер и в случай на необходимост в колите им ще бъдат заменени подаващият бензинопровод възвратния клапан на помпата. Дефектът по принцип не е голям, но може да предизвика изтичане на гориво.

Според хората на Toyota досега в Европа не са били регистрирани подобни случаи, както и нито едно ПТП, свързано с проблема. Официалните дилъри вече са предупредени за началото на сервизната кампания и трябва скоро да уведомят собствениците за желателно посещение на оторизиран сервиз и безплатно отстраняване на дефекта, ако го има.

По същата причина в Япония се привикват в сервизите необявен брой миниванове Noah, Voxy и Isis.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...