Toyota с ново "ножче" и хибрид

Main January 5, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1153 views | no comments

На 21 декември TOYOTA представи в Япония новия си автомобил Blade /ножче, острие англ./, като основната роля по представянето на колата беше предоставена на президента на компанията Ватанабе Кацуаки. Всъщност това е новата японска версия на модела Corolla, представянето на която беше забавенo с година заради това, че босовете на Toyotaне останаха доволни от сравнението й с новата Honda Civic и наложиха пълна преработка на колата, както външно, така и като динамика и постижения, за да бъде равностойна на "острието" в гамата на Honda.
Колата е направена върху същата платформа, като вече известния в Европа Auris, като ходовата част е с усъвършенстван вариант на тази на Auris. От него Blade се отличава по различния дизайн на предната част и новата задна броня. Фаровете са придобили по-оригинална форма, а по купето са се появили и аеродинамични допълнения, подчертаващи спортния характер на автомобила. Отпред е използвано независимото окачване МакФерсън на Auris, но преминало спoртно настройване и с добавен стабилизатор за напречна устойчивост. Отзад окачването е двураменно с винтова пружина последна разработка. Спирчаките са дискови и на четиририте колела, а автомобилът ще се предлага както във вариант с предно задвижване, така и със задвижване на четирите колела.
Тoyota Blade ще се предлага в Япония с редови четирицилиндров двигател с ходов обем 2,4 л /2AZ-FE/, чиято максимална мощност достига 167 к.с. /123 кВт/, а максималният въртящ момент 22.8 кгсм /224 Нм/. От Тоyota споменават, че в по-нататъшен етап мощността на двигателя може да достигне дори 280 к.с. с помощта на специален тунинг-пакет или пък в тунинг-вариант, който ще позволи да се добавят към мощността на мотора още 100-150 "кончета". Двигателят се куплира с трансмисията SUPER CVT-i, която автоматично работи в широкия диапазон на предавателни числа от 2.396 до 0.428. Това е вариаторна безстепенна автоматична скоростна кутия, която дава възможност и за ръчно управление със седем фиксирани степени /скорости/.
Автомобилът е снабден с такива напредничави системи за безопасност като системата за пътна устойчивост / Vehicle Stability Control/, тракшън контрол, има пълен комплект предпазни въздушни възглавници, радар за паркиране и много други.
Цената на колата в Япония стана известна с представянето й - 2 247 000 – 2 772 000 иени / $19 000 -$23 400/.
По всяка вероятност концептуалното двуврато купе FT-HS Hybrid Sports, чийто дебют е на автосалона в Детройт през януари, ще ни покаже, как ще изглежда бъдещата Тоyota Supra. По данни на фирмата колата е с мощност 400 к.с. и се ускорява от 0 до 100 км/ч за четири секунди. За това основният виновник е 3,5-литровият V6 двигател, куплиран с електродвигател, подобно на системата използвана в модела Lexus GS 450h. По оценка на специалистите приблизителната цена на автомобила, ако бъде пуснат на пазара, би трябвало да бъде от порядъка на $30-40 хиляди.

 
Keywords:   blade, corolla, honda, Honda Civic, toyota
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...