Ultima се готви пак да покори Европа

Main May 8, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2839 views | no comments

Интересната фирма Ultima Sports създаде нов двигател. Новият им продукт може да се гордее с невероятната си мощност от 800 к.с. Този двигател е създаден за състезанията GTR и Can-Am. Този изумителен силов агрегат спокойно ще удоволетвори супер тежкия стадарт Евро 4, който охлади ентусиазма на много супер коли, като буквално ги отряза от състезанието без много много обяснения.


Усилията на Ultima Sports започват от двигателя LS7 на Chevrolet, чиято стандартна мощност достига до внушителните 505 к.с. Най-напред фирмата добавя нова аспухова система, като по този начин качват още 60 коня. Махат се някои излишни чаркове, с което мощността се качва до 650 коня. И така, най-накрая се появява нов турбокомпресор, благодарение, на който шофьорът на този звяр може да се радва на цели 800 конски сили. Освен всичко това, машиата е на “ти” с Евро 4, което означава, че двигателят наистина ще вземе участие в европейски състезания.


Все още не са известни цените на това сладурче, като вероятно ще бъдат оповестени в края на тази седмица. Ако случайно имате спомени от миналогодишнитите състезания, Ultima GTR официално беше обявен за най-бързата суперкола на света. Тогава моделът имаше мощност от 720 конски сили (с цели 10% по-малко), което означава, че Ultima правят много сериозна заявка за тазгодишния приз.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...