Volkswagen Neeza – митичен автомобил

Main November 20, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 2889 views | no comments

Според китайската история, Ne-zha е бил мистично младо момче, борещо се със злите духове. Известният герой е бил решителен и смел, с несломим дух и вяра. Именно върху тази концепция е разработена и Volkswagen Neeza, дело на Shanghai Volkswagen, представен по време на автомобилното изложение в Пекин.

В дизайна на външността на колата могат да бъдат открити множество традиционни за китайската архитектура решения- предната решетка на модела демонстрира традиционния начин на гравиране на прозорци, а регистрационният му номер е с красическа за местната култура форма. Характерно за Volkswagen Neeza е чувството на простор и лекота на конструкцията. Това усещане е постигнато чрез интегрирането на големи стъкла, в това число и на тавана. Достъпът до интериора е максимално улеснен и се осъществява благодарение на обратното отваряне на задните врати и липсата на централна конзола между предните и задните врати.

Друга характерна особеност на интериора на Volkswagen Neeza е оптимизираното електронно оборудване. Във вътрешността на автомобила няма да бъдат открити аудио-, навигационна система, или каквато и да било друго инфо-развлекателно оборудване. Това е направено с идеята, че евентуалните собственици на автомобила ще имат пълната свобода да екипират сами колата с най- новите и предпочитани от тях системи. Като база за интегрирането им служи Magic Box интерфейс.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...