Volkswagen Passat стана на 40

Main July 30, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4245 views | no comments

Вероятно успехът на VW Passat е бил предопределен, защото моделът е роден под знака на лидерите – зодия Лъв. Вчера германският автомобилен гигант отбеляза 40-годишния юбилей на този емблематичен автомобил.
Ако ви кажат, че има нещо италианско в Passat B1 от 70-те години на миналия век, вярвайте. Макар и от днешна гледна точка той да изглежда като един скучен автомобил, зад дизайна му стои името на знаменития Джорджето Джуджаро.
През 1974 г. Passat вече се нарежда сред най-продаваните автомобили в Германия. Така е благодарение на широката гама от каросерии, дори има и версия хечбек с 3 врати.
С всяко следващо поколение моделът става все по-голям, а цената му – все по-висока. В момента той е сред най-скъпите в сегмента си, без да считаме луксозните марки, разбира се.
Над 20 млн. екземпляра от него са произведени за 40-те години от съществуването му.

 
Keywords:   passat, volkswagen, VW Passat
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...