Volkswagen Passat - Ще се появи през 2011 година

Main July 16, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1028 views | no comments

Volkswagen потвърдиха, че нов седан – малко по-голям от настоящия Passat – ще бъде произвеждан в бъдещата фабрика в Тенеси. Съответно се очаква въпросният представител на немската марка да бъде готов за моделната 2011 година. Този нов автомобил обаче няма да замести Passat. Вместо това VW ще представи следващото поколение на своя Passat (показан на компютърните графики от www.motorauthority.com) само 12 месеца по-късно.

Подготвен да излезе през 2011 година, новият Passat ще притежава аналогичен стил с наскоро показания CC, като това ще включва и елегантните предни фарове и контурите на каросерията. Също така новият модел се очаква да порасне по размери и да се доближи до модели като Audi A6 и Mercedes Benz E-Class по отношение на вътрешно пространство.

Задвижващата система в основата на автомобила ще бъде базирана на новата модулна платформа, която се ползва в моделите на Audi – от А4 до А8. За VW обаче ще се предлагат няколко уникални двигатели. В новата гама Passat ще доминира следващото поколение от компактни двигатели на VW – започвайки с 1.2-литровия TSI с мощност от 105 к.с. до 1.6-литровия TDI със същата мощност. Ще се предлагат и V6двигател, като те ще включват 3.2-литров V6с мощност от 260 к.с., както и 3.6-литров с мощност от 300 к.с. Последният обаче е резервиран за спецификацията R36.

През 2012 година VW ще пусне комби модел, като това може да е и годината, в която ще бъде пуснат новият R36.

В САЩ новият Passat ще бъде позициониран над настоящия модел. Докато новият средноголям седан, който ще излиза от фабриката в Тенеси, ще бъде насочен срещу модели като Chevrolet Malibu и Honda Accord, то новият Passatще бъде насочен срещу по-престижни марки.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...