Volkswagen Polo - Подготвя се и MPV версия на бъдещото Polo

Main July 20, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 823 views | no comments

През 1996 година Volkswagen представиха компактния ван Typ 9 Caddy, базиран на съществуващия градски мъник Polo. Дизайнът на вана бе създаден от Seat (подразделение на VW), като и самата кола се произвеждаше в Испания. Така бе до 2005 година, когато бе заменен от базирания на Golf Typ 2K Caddy. VW се очаква да представят обаче и нова версия на Caddy, която да бъде насочена към частните купувачи. Тя ще бъде базирана на следващото поколение на Polo, което би трябвало да се появи в началото на следващата година.

Новата кола е насочена към сегмента на MPV автомобилите и ще притежава същата гама от двигатели, която се ползва и от нормалния хечбек. Има и слухове, че се разработва и открита версия на Polo, както и евентуален софтроудър Cross polo.

Гамата от двигатели ще включва ново семейство от 1.2-литрови трицилиндрови двигатели на VW, чиято мощност ще варира между 60 и 105 к.с. Освен това ще има и 1.4-литров агрегат с мощност от 85 к.с., както и друг 1.4-литров TSI двигател с мощност от 170 к.с. Последният е планиран за спортната версия GTI. Феновете на дизелите ще могат да избират между гама от двигатели с оебм, вариращ между 1.4 и 1.6 литра. Съответно мощността ще бъде 75 или 135 к.с. Опциите за трансмисия включват пет- и шестстепенни ръчни трансмисии, както и шестстепенна DSG скоростна кутия с два съединителя.

В допълнение към конвенционалните бензинови и дизелови модели VW ще предлага и дизелова опция. Тъй като Polo притежава статута на по-евтин автомобил, то се очаква и хибридната система да не бъде особено скъпа и да ползва предимно регенеративно спиране и електронно контролирани компоненти – подобна тактика като при технологията EfficientDynamics на BMW.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...